Lukijalle

Olen syntynyt Tampereella 1964 ja perheeseeni kuuluu kaksi jo aikuistunutta ”jälkikasvua”.

Luonnossa liikkuminen, retkeily, on tärkein harrastukseni. Monessa kansallispuistossa ja muilla retkeilyalueilla on ajansaatossa tullut käytyä. Oma sielunmaisemani löytyy Seitsemisen kansallispuistosta sekä Lapin tuntureista. Retkeilyssä minua kiehtoo ennen kaikkea luonnon rauha, sen hiljaisuus ja ajattomuus. Isoja elämyksiä minulle tuottaa esimerkiksi se, kun kevättalvella huomaa jäätyneessä sammaleessa karhun jäljet, kynsien jälkineen kaikkineen. Poikkea välillä pois polulta, se kannattaa.

Luonto ja luonnon suojelu on kaikessa toiminnassani noussut isoon rooliin. Enkä tarkoita vain roskatonta retkeilyä, vaan myös arjen ”pieniä” valintoja, joilla kuitenkin on se kaikkein suurin vaikutus meidän elinympäristön kehittymiseen.

Retkeilijänä haluan kehittyä edelleen, oppia uusia asioita luonnosta ja siellä toimimisesta. Ehkä jossain kohtaa voin jakaa oppejani muille.

 

Haltin päällä kesällä 2017

Miksi kirjoitan retkistäni

Kirjoituksieni tarkoitus on jakaa omia kokemuksiani retkeilystä. Jokainen kuitenkin kokee luonnossa liikkumisen aina omalla tavalla, eikä yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa ole olemassa. Kuten tiedetään, niin luonnossa liikkuminen on hyväksi terveydelle, niin fyysiselle kuin mielenterveydellekin. Itse huomaan rentoutuvani, kun arjen ajatukset jää taka-alalle. Retket toimivat myös hyvänä hetkenä miettiä ja jäsennellä asioita.

Kysyjälle aina vastaan mielelläni ja toivon myös saavani palautetta kirjoituksistani. Kirjoitukset saattavat sisältää virheitä ja toivottavasti kerrotte niistä minulle, niin saan korjattua ne.

Toivottavasti kirjoitukseni herättää uteliaisuutta ja mielenkiintoa retkeilyä kohtaan.

 Retkeilyterveisin